Comunicat de Comerços Associats de Premià, sobre la informació emesa per la cadena Telecinco.

Comunicat de l’ Ajuntament Premià de Mar, Comerços Associats de Premià, i altres associacions de comerciants, sobre la informació emesa per la cadena Telecinco.
https://premiademar.cat/document.php?id=18372

En relació amb la informació que ahir dilluns va emetre la cadena de televisió Tele 5, l’Ajuntament de Premià de Mar i totes les associacions de comerciants de la vila, Comerços Associats de Premià; Associació de venedors del Mercat de Sant Joan Premià de Mar; Associació de Veïns i Establiments del Casc Antic; Eix Comercial Premià; i Asociación de Comerciantes y Emprendedores, volen aclarir el següent:

-L’Ajuntament i les associacions de comerciants lamenten profundament la manipulació de la informació emesa per aquest mitjà, ja que no es correspon a la realitat i perjudica un dels sectors més afectats per la crisi com ho és el comerç local.

-Els comerços que estan oberts són aquells que poden fer-ho en la fase 0, en la qual es troba l’àrea a la qual pertany el municipi de Premià de Mar. Els comerços que han pogut obrir al públic ho fan seguint totes les mesures establertes, com ara la cita prèvia i tots els protocols d’higiene i de seguretat.

-El fet que puguin obrir els comerços de menys de 400 m2 es considera positiu per a la reactivació d’aquest sector, fortament tocat per la crisi de la COVID-19, sempre que puguin aplicar totes les mesures.

-L’Ajuntament i les associacions de comerciants treballen conjuntament per afrontar de manera coordinada i amb les màximes garanties tant per als comerciants com per als clients la fase actual i les posteriors.

-L’Ajuntament s’ha compromès a donar el màxim suport als comerços i ha adquirit pantalles protectores, guants i gel hidroalcohòlic per a tots els establiments. Aquest material ja s’ha comprat i s’està a l’espera de rebre’l per fer-ne el repartiment.

-D’acord amb les associacions de comerciants, s’està organitzant una formació orientada als comerciants, centrada en les mesures de neteja que cal aplicar als establiments.

-Alhora, s’estan repartint cartells informatius a tots els comerços sobre les mesures que cal complir i s’està treballant en una campanya de suport al comerç.